L’associació L’Era presenta la memòria d’activitats

L’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, editora de la revista Agrocultura, ha presentat la memòria d’activitats on descriu i repassa les que ha dut a terme durant l’any passat. Entre elles, el banc de varietats locals Esporus, la Xarxa Pagesa de l’Agricultura del Sòl Viu i la programació de cursos adreçats a professionals i aficionats de l’agricultura i la ramaderia.

Text: Alba Gros, associació L’Era

El que us presentem aquí és un resum de les activitats més destacades de l’any 2023 de l’associació L’Era. No hi són totes perquè durant l’any passat no vam parar i hi ha mil i una feines i feinetes que no han tingut espai en aquesta memòria.
Però totes elles són importants perquè en conjunt fan que siguem una de les associacions amb més recorregut treballant en producció agrària ecològica, agroecologia i biodiversitat cultivada.
Qui ja ens coneix de fa temps i els que us heu associat a l’entitat sabeu que tenim projectes pilars que són el motor de l’entitat: la revista Agrocultura, el banc de llavors Esporus, l’oferta formativa anual, la tertúlia agroecològica i des de l’any passat també Esfera. Els trobareu explicats en les següents pàgines.
Amb aquest document volem que ens conegueu millor i aconseguir atraure el vostre interès per la feina que fem. De fet, no és una feina que faci L’Era sola, sinó enxarxada amb altres associacions i institucions públiques o privades amb qui hem teixit i estem teixint vincles que enfortiran totes les parts.
Algunes són del país, d’altres d’una mica més enllà, i d’altres fins i tot de l’altra banda dels Pirineus.
La força que ens dona el suport mutu es traspua en els projectes que ja tenim engegats i en les activitats puntuals que els farceixen.
Aquest any volem citar especialment la il·lusió que ens fa poder participar de l’Aliança Fulla Verda,
una plataforma d’entitats que busca poder enfortir la producció agrària ecològica i aconseguir el
reconeixement que es mereix per part del govern català.
També ha estat l’any de l’arrencada de la Xarxa Pagesa de l’Agricultura del Sòl Viu, una iniciativa emmarcada en el projecte d’Esfera i que busca la conscienciació, la divulgació i la formació sobre aspectes relacionats amb la fertilitat i l’autofertilitat de la terra. Aquí hi trobareu tota la informació.