Fem conserva d’olives

Redacció.

Avui dia sembla que les olives només es poden menjar amb l’amanida o bé a l’hora del vermut, però històricament han estat un recurs alimentari molt útil: no necessiten nevera, són fàcilment transportables perquè no es fan malbé, són calòriques, no porten colesterol i poden acompanyar perfectament una bona llesca de pa en el moment de descans de la feina a l’hort o al camp. I a més, ens les podem preparar al nostre gust.

Per amanir olives verdes el primer que s’ha de fer és treure’ls l’amargor. Se’n diu matar-les. Per matar les olives verdes per la via ràpida, es posen unes quantes hores en una dissolució de sosa càustica. Si no tenim tanta pressa i el gust de la sosa (que els paladars prou fins saben notar) ens molesta, el que podem fer és matar-les a força de tenir-les en aigua i anar-la canviant durant prou dies (més de quinze). Si els fem un tall amb un ganivet o les matxuquem amb una massa, accelerarem el procés i probablement amb una novena ja en tindrem prou.

Sigui a base de sosa o base de paciència, després les olives es posen en salmorra i això també les acaba d’esmorteir. (…)

Pots llegir aquí tot l’article: elaborats65

Si vols, pots comprar la revista en format paper a través de la nostra botiga digital clicant aquí.

Si en canvi la vols comprar en format digital, pots fer-ho a través del portal iquiosc.cat.