Els olis essencials per al control de plagues

Els olis essencials poden ajudar les plantes a retrobar la seva salut. Cal utilitzar-los amb precaució i sempre apostar per una gestió integral de l’hort o el jardí que faciliti el manteniment de l’equilibri natural que de per si ha de contribuir a mantenir plagues i malalties a ratlla. En aquest article us fem un tastet per conèixer-los i començar a experimentar amb ells.

Text i imatges: Montse Olivé

“La millor prova que els olis essencials funcionen són els nostres propis experiments.” Ens ho va dir ben clar l’Eric Petiot —autor del llibre Soigner les plantes par les huiles essentielles et les huiles végétales et minérales— en el curs que va organitzar a França sobre com curar les plantes amb olis essencials. A partir dels coneixements apresos i de les referències d’investigacions en altres països, i també a costa d’una bona inversió en la compra d’olis essencials, vaig decidir-me a seguir els seus consells i provar-los.

Pots llegir tot l’article a:

Recorda que pots comprar tot el número 60 d’Agrocultura a la nostra botigueta.
O si ho prefereixes, pots comprar-lo en format digital a la plataforma iquiosc.cat per 1,99 euros. Una bona manera d’ajudar-nos a mantenir la publicació.