Planter d’espinacs i canonges

Aquesta és una imatge d’espinacs sota la neu, i no és pas per refrescar-nos, sinó per fer-nos memòria que l’estiu és el moment de preparar el planter dels cultius d’hivern. Els espinacs i canonges tenen un rang de temperatures reduït per germinar. En aquest article d’Agrocultura, us expliquem com sembrar-los amb èxit.

Els espinacs i els canonges són dos cultius que aguanten un hivern fred sense protecció. Els canonges fins i tot continuen creixent en condicions ben fredes, i poden resistir els -20ºC. No són molt coneguts, però són un ingredient que tot sol ens pot solucionar les amanides d’hivern.
El problema és que per tal que es facin prou grans abans de l’arribada del fred cal començar a sembrar-los a l’agost
o principis de setembre. A diferència de les cols (un altre dels cultius que aguanten el gel), que germinen sense problemes amb les temperatures elevades de l’estiu, els canonges i els espinacs presenten una germinació molt erràtica perquè el seu rang de temperatures de germinació és molt més reduït (vegeu la taula). Així l’espinac, per exemple, presentarà un percentatge de germinació del 82% a 15 ºC, del 52% a 20ºC i només d’un 28% a 25 ºC.

Pots descarregar aquí tot l’article: horta_60.pdf

Recorda que pots comprar tot el número 60 d’Agrocultura a la nostra botigueta.
O si ho prefereixes, pots comprar-lo en format digital a la plataforma iquiosc.cat per 1,99 euros. Una bona manera d’ajudar-nos a mantenir la publicació.