Partenariats agrícoles: una col·laboració entre propietaris i agricultors que interessa a ambdues parts

Entrevista a Alison Rickett, directora de Fresh Start Land Enterprise Center Ho anomenen “land partnership approach” (enfoc de partenariat agrícola), perquè no deixa de ser una manera de veure les coses. Més enllà de la venda i el lloguer, existeix tot un rang de possibilitats a explorar que poden ser molt avantatjoses tant per a l’agricultor no propietari com per al propietari de la finca on es desenvolupa l’activitat. Es tracta de “fer pensar les persones de manera diferent perquè s’involucrin en empreses conjuntes”, tal com ens confessa Alison Rickett, directora del Fresh Start Land Enterprise Center. L’hem entrevistat per entendre millor de què va tot això dels partenariats agrícoles.

TEXT: HERNAN COLLADO, D’ENTREIGUALS. IMATGES CEDIDES PER FRESH START LAND ENTERPRISE CENTER.

Com definiries en paraules senzilles la idea dels partenariats agrícoles? Es tracta d’acostar tota aquella gent que té la inspiració i la passió per endegar una iniciativa agrària –però que possiblement no té ni el capital i ni els recursos per a fer-ho– als propietaris de terres perquè puguin veure els beneficis que poden obtenir de treballar plegats. A partir d’aquest punt de partida, publiquem una guia que ofereix diferents tipus d’acords que poden escollir segons les especificitats que funcionen en el seu cas. Nosaltres els
posem en contacte, els convencem que és una bona idea intentar-ho i els ajudem en els obstacles que aniran trobant, ja que no és un camí fàcil.

Pots llegir tot l’article  clicant aquí: agrocultura_63_entrevista.

Si vols, pots comprar la revista en format paper a través de la nostra botiga digital clicant aquí. 

Si en canvi la vols comprar en format digital, pots fer-ho a través del portal iquiosc.cat.