No fitxarem més a can Gaia

Se’m va aconsellar de llegir aquest llibre crític i l’he abordat amb interès. Redactat per un col·lectiu anònim que pren el nom de Grimm, “No fitxarem més a can Gaia” ataca frontalment Kokopel·li, entitat que molts coneixem, paladina de “l’alliberament de les llavors i de l’humus”.
Enfront de l’alegre flautista de la mitologia indiana d’Amèrica que dóna nom a l’associació, els autors del Grimm adopten la figura del flautista d’Hamelín, personatge d’un conte popular alemany: amb la seva flauta màgica salva la ciutat d’una plaga de rates però, mal pagat per la seva labor, amb el mateix instrument embruixa tots els nens de la ciutat i se’ls emporta.

Text: Charles-André Descombes, enginyer agrònom

“No fitxarem més…” està constituït per testimoniatges, acompanyats de reflexions del Grimm. Els primers provenen essencialment de treballador(e)s de l’empresa i d’agricultors productors de llavors.

Al llibre s’aborden, entre altres, les condicions de treball a Kokopel·li, la producció i la preparació de les llavors, el funcionament de l’associació, els processos a Kokopel·li, el particular llenguatge de Dominique Guillet, fundador de l’associació.

Pots llegir l’article sencer a  hemllegit_agrocultura69

Consulta tot el sumari del número aquí

Pots comprar el número 69 d’Agrocultura en format paper clicant aquí

I també pots comprar-lo en format digital clicant aquí