Mentides i veritats sobre l’agricultura biodinàmica

La certificació de l’agricultura biodinàmica -Demeter- encara és poc coneguda al nostre país. Tret del sector vitícola, on gaudeix de més renom, a la resta d’orientacions agràries la biodinàmica és poc practicada, i a vegades s’hi associen conceptes com l’esoterisme o l’astrologia, que no s’adiuen amb la realitat.

Text i Imatges: Jordi Querol Gavilán, assessor en agricultura biodinàmica reconegut per Demeter Internacional i CEO de Dreiskel Biodinàmica S.L.

És molt comú escoltar frases sobre la biodinàmica com: “L’agricultura biodinàmica és bruixeria!”, “L’agricultura biodinàmica és esotèrica i incomprensible”, “Es tracta d’una agricultura basada en les supersticions”, “Utilitzen l’astrologia i la clarividència per a la producció”. Res més lluny de la realitat. Hi ha molts detractors i persones que opinen negativament sobre la biodinàmica per desconeixement i/o ignorància. El cert és que és una pràctica amb 100 anys d’antiguitat i amb unes bases profundament estudiades, analitzades i demostrades que integra el món mineral, les plantes, el regne animal i l’ésser humà (…)

Aquest article encara no està tot disponible al nostre web.