La certificació Demeter de l’agricultura biodinàmica

Per Marisol Garrido.

La marca Demeter i Biodinàmic s’utilitzen per denominar els aliments que, des del treball en les finques fins a l’elaboració en producte final, compleixen la normativa Demeter. Són les úniques marques registrades que existeixen per denominar les finques i les indústries que segueixen els mètodes de l’agricultura biodinàmica.

Rudolf Steiner (1861-1925) va desenvolupar les bases de l’agricultura biodinàmica des dels primers anys del segle XX; ja en el 1910 anava experimentant en els horts del Goetheanum, el centre de coneixement que havia fundat a Dornach, Suïssa, i en les finques d’agricultors de la zona. Anys més tard, alguns agricultors li van demanar indicacions sobre què fer amb les seves terres. Observaven que les llavors tenien cada vegada menys fertilitat, els cultius menys vitalitat i els animals menys salut. Rudolf Steiner va organitzar un curs d’agricultura el juny de 1924 a Silèsia, on durant una setmana va establir les bases del que ell va anomenar l’agricultura biològico-dinàmica. Aquest curs va ser transcrit i traduït a molts idiomes. El llibre és avui en dia una guia de l’essència d’aquest tipus d’agricultura.

Steiner va fundar el que ell anomenà les Seccions del Goetheanum. L’objectiu era continuar l’aprofundiment en els coneixements que ell havia iniciat i que al seu torn aquests coneixements es difonguessin. Entre altres va fundar la Secció d’agricultura, que continua avui en dia coordinant en l’àmbit mundial les activitats enl’agricultura biodinàmica.

Pots llegir aquí tot l’article: biodinàmica65

Si vols, pots comprar la revista en format paper a través de la nostra botiga digital clicant aquí.

Si en canvi la vols comprar en format digital, pots fer-ho a través del portal iquiosc.cat.