La plataforma llotjapae.cat es renova

L’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica (AE2), amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural de la Generalitat de Catalunya, dona un nou impuls a la LlotjaPAE.

L’AE2 és una associació del sector de l’agricultura ecològica fundada l’any 2006 fruit de les inquietuds de les empreses del sector per preservar un sistema de certificació públic on el sector fos representat en els seus òrgans de govern de la mà de l’administració. D’aquesta col·laboració, l’any 2012 neix la LlotjaPAE com a punt de trobada de l’oferta i la demanda de la producció agrària ecològica i dels serveis i dels inputs necessaris per al seu desenvolupament.

La crisis econòmica, iniciada amb la pandèmia, la guerra d’Ucraïna, causant encara més escassetats i desequilibris, així com la dura climatologia dels darrers mesos i anys estan posant en dificultats tota la cadena. Des de la producció a la comercialització, passant per la transformació amb la finalitat d’arribar al consumidor final, es fa més necessari que mai que el sector estigui ben articulat, tot aprofitant sinèrgies i oportunitats. Les noves tecnologies hi han de jugar un paper important.

Per aquest motiu, per part de l’AE2 s’ha considerat necessari, potenciar aquest servei de facilitació de transacció de mercaderies i serveis. A partir d’aquesta setmana, després d’unes setmanes tancada per reformes, la plataforma web LlotjaPAE (www.llotjapae.cat) torna a estar operativa per seguir donant servei al món de l’agricultura ecològica en uns temps difícils per al sector.

El funcionament de la llotjaPAE és senzill i permet publicar ofertes i demandes sense cost per a operadors i operadores ecològics perquè altres usuaris els puguin contactar directament per concretar i realitzar les transaccions. Es diferencia entre cinc categories: ofertes temporals, ofertes permanents, demandes temporals i ofertes i demandes de serveis agraris. Entitats que no siguin operadors ecològics es poden registrar com a usuari bàsic per contactar els ofertants i també poden oferir serveis i ofertes relacionats amb el bon funcionament de la cadena de valor dels productes agraris ecològics.

Totes les ofertes i demandes s’enquadren dins d’unes categories i productes preestablerts, però amb l’opció de subministrar informació més detallada del producte/ servei, la seva disponibilitat, el preu, l’abast territorial, etc. Cal destacar la nova versió per a pantalles petites (mòbils) per agilitzar els accessos i tràmits des de qualsevol lloc. Properament es realitzarà un acte de presentació i recolzament de la LlotjaPAE. Per a més informació: info@llotjapae.cat

Font: AE2