Òrgans subterranis comestibles

Moltes arrels han estat aliment per als humans des de molt antic, atès que contenen proteïnes, vitamines, sals minerals, fibra i glúcids (generalment midó o inulina -a les asteràcies i a vegades sucres simples).

Per Lluís Borrell. Col·lectiu Eixarcolant.


Cal fer la collita de les arrels en el període de repòs de les plantes. En aquell moment seran més grosses i tendres. Malauradament, sol ser una època en què les plantes no presenten parts externes, cosa que en fa més difícil la localització i recol·lecció.


Algunes arrels poden tenir una part interna massa llenyosa. Per a un possible aprofitament, seria necessari coure durant molta estona aquesta part fins a poder-la moldre i fer-ne pols o puré per afegir als nostres bullits. Una bona manera per aprofitar aquestes arrels és usar-les com a condiment o aromatitzant, tant en cuinats com en infusions i begudes.

Com a exemple, la regalèssia (Glycyrrhiza glabra), que dona excel·lents infusions i macerats per a aigües aromatitzades o brous.

La revista Agrocultura es sustenta gràcies a les aportacions dels seus subscriptors i subscriptores. Està publicada per l’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics.
Subscriu-te o compra aquest número en format digital a https://www.iquiosc.cat/agrocultura/numero/88

També et pots subscriure en format paper a https://www.agrocultura.org/subscripcio/